Facebook
Ro | De
Stiri

"Lauri România este vinul creat pentru tine, eroul neştiut de alţii.." - Winero

A-ţi boteza vinul Lauri pare să frizeze, dacă nu un orgoliu nemăsurat, măcar un optimism exacerbat. Pentru că, nu-i aşa, când spui Lauri, gândul te duce automat către cununa de lauri, cea care era destinată doar unei anumite elite, eroilor, poeţilor, oratorilor. Şi, vrei, nu vrei, te gândeşti că vinul cu acest nume trebuie să fie musai deosebit, ieşit din tipare. Şi te mai întrebi dacă ţi-e destinat ţie, om obişnuit, care n-ai scris o poezie nici măcar când îţi curtai nevasta şi a cărui singură dovadă de eroism e faptul că faci faţă – e drept, cu tot mai multe eforturi – unei existenţe din ce în ce mai dure. Dar, în adâncul sufletului tău, ştii că, într-un fel, ai dreptul şi tu la cununa ta de lauri. Chit că ea se prezintă într-o formă mai puţin obişnuită, aceea a unei sticle de vin.

Nu te mai gândi mult dacă o meriţi sau nu! Lauri România este vinul creat pentru tine, eroul neştiut de alţii. Lauri România poate fi încununarea unei zile grele de muncă, a unui proiect încheiat, a unui examen luat - chiar şi cel pentru permis auto – a faptului că ai terminat de bătut covoarele sau că ai zugrăvit singur cămara. Lauri Romania poate fi poezia pe care i-o spui iubitei, la fel de bine cum poate reprezenta discursul amplu şi coerent pe care toată viaţa ţi-ai dorit să îl ţii în faţa prietenilor sau a soacrei. Nu te aştepta ca, după ce-l bei, să devii un Byron sau un Eminescu. Nici vreun Demostene, Cicero sau Quintilian. Vei fi tot tu, doar că mai vesel şi mai exuberant, ori poate mai împăcat şi mai gânditor. Vei fi ori poet, ori orator, vei fi mai aproape de ceea ce ţi-ai dorit să fii în copilărie, în adolescenţă sau ori de câte ori ţi-ai permis să visezi.

Pentru că are o fire veselă şi directă şi nu pare deloc pretenţios, Cuvee Aliman te va putea însoţi la orice oră, fie că ieşi la o tablă cu vecinul, fie că-ţi vin rudele nevestei în vizită. Mai rafinat, mai evoluat, Cuvee Rasova îţi va cere însă o compania cu adevărat plăcută, dar şi o mâncare potrivită, care să-l ajute să-şi pună în valoarea clasa. Dar fie că vei opta pentru corpul mai mlădios şi notele fructate din Cuvee Aliman, fie că alegi densitatea şi exprimarea mai complexă din Cuvee Rasova, vei avea parte de un vin bun, onest, poate la cel mai bun raport preţ/calitate de pe tot raftul. Motiv suficient pentru ca vinul să poarte acest nume: Lauri Romania.Data:15.11.2013