etichete promotionale

Sunt acele constructii ingenioase de tot felul care vor sa-ti atraga atentia la raft. Ele sunt magnetii promotiei tale. De la fel si fel de materiale, culori sau constructie, etichetele promotionale au ca unic scop sa promoveze si sa faca publicitate unui mesaj din partea producatorului in modul cel mai vizibil cu putinta.

La IPPU nu numai ca gasesti o paleta foarte larga de solutii tehnice pentru orice campanie publicitara, dar suntem gata sa iti oferam solutia care ti se potriveste numai tie, custom made.

Solutii tehnice existente:

 1. Etichete promotionale simple

Sunt etichete autoadezive simple, tiparite in cateva culori, fara aplicatii speciale. Sunt cele care te anunta ca la un produs cumparat, al doilea este gratis, ca ai reducere sau iti pun impreuna un obiect gratis langa cel cumparat. Ele pot veni pe un suport autoadeziv removable (cum sunt etichetele de la Carturesti: 1+gratis), un suport rezistent la greutati cum sunt cele din plastic ce pun impreuna doua produse sau absolut simple de semnalizare.

Etichete autoadezive in rola

2. Wobblere

Cu aceste etichete intram in sfera constructiilor mai speciale. Ce sunt ele? Sunt acele etichete “fluide” semnalizatoare de la raft in culori stralucitoare ce iti atrag atentia ca acolo se intampla ceva.

Aceste etichete sunt o modalitate eficienta si economica de a atrage atentia asupra unui raft in magazin. Costul de productie este unul scazut cu un impact foarte bun asupra vanzarilor.

Wobblerele sunt alcatuite dintr-o zona in care este imprimat mesajul, o portiune mai ingusta si un tab. Portiunea ingusta este cea care ii permite wobblerului sa se miste (de aici si numele: wobble – a se clatina) si sa atraga atentia asupra lui. Avem adeziv doar pe tab pentru a se lipi pe produs si in rest el este neutralizat.

Etichete autoadezive in rola

La ce sunt folosite cel mai des wobblerele?

 • Introducerea unui produs nou
 • Oferta limitata de discount
 • Un concurs cu premii
 • Promovarea unui nou ambalaj
 • Familiarizarea clientilor cu produsul tau
 • Crearea impulsului de a cumpara

Designul wobblerului este custom made si se poate adapta celor mai nastrusnice idei. Asteptam provocarea voastra.

3. Neckhangere simple sau multipagina

Incredibil, dar putem face si asa ceva. Ce este el? Este un leaflet ce se agata de gatul unui produs.

Etichete autoadezive in rola

De ce ai alege un neckhanger ce implica un suport autoadeziv fata de unul traditional? Raspunsul este simplu: pentru ca poti atasa de el mai multe pagini si ti-l livram in rola, ideal pentru liniile automate de imbuteliere.

Astfel la IPPU poti alege intre un neckhanger simplu si unul complex care include o carticica in care poti scrie intreaga poveste a produsului tau.

Avantaje lui sunt notabile: iti ofera o foarte buna vizibilitate la raft, iti ofera spatiu suficient pentru a comunica, dar are si posibilitatea de a-ti securiza campania datorita bookletului atasat.

El poate fi customizat in functie de nevoile tale: pornind de la stanta, culori, imprimare fata verso, booklet cu o pagina sau mai multe, cu sisteme de siguranta sporite sau deschidere/inchidere facila.

Te asteptam cu proiectul tau sa iti oferim cea mai buna solutie.

4. PiggyBack

Un nume haios pentru o eticheta care probabil te duce cu gandul la faimoasa Miss Piggy din Papusile Muppets. Dar nu au nici o legatura cu aceasta, ci doar sugereaza o eticheta care duce in spate o alta eticheta.

PiggyBack este o constructie din doua etichete, una peste cealalta. Eticheta de jos are un adeziv puternic ce sta atasat pe produs si eticheta de deasupra are un adeziv peel-off ce ii permite sa o deschizi si sa o inchizi de cate ori vrei tu.

Practic este o eticheta cu doua straturi si o intalnesti deseori pe produsele cosmetice sau farmaceutice. Ea iti permite sa dublezi spatiul de expunere pe eticheta si sa scrii acolo cate-n luna si in stele.

Etichete autoadezive in rola

Exista mai multe posibilitati de piggyback in functie de modul in care le punem una peste cealalta:

 • Eticheta superioara este mai mica decat cea de baza. Asta ajuta consumatorul sa-si dea seama ca are de-a face cu o eticheta dubla
 • Etichete sunt de marimi identice – ofera producatorului un spatiu egal de expunere, dar ingreuneaza un pic dezlipirea stratului superior
 • Adaugarea la eticheta superioara a unui tag mic care sa permita consumatorului sa apuce cu usurinta eticheta si sa o dezlipeasca.

Piggyback sunt folosite in promotii, cupoane, returnari de produse, inregistrare de produse, traduceri, retete….tu ne spui si noi le facem.

5. Booklet

Este eticheta promotionala cea mai complexa si mai versatila dintre etichetele promotionale.

Poate fi descrisa in termeni laici ca fiind o carticica pe suport autoadeziv, putand contine pana la 32 pagini in interior, numarul de pagini fiind in relatie stransa cu modalitatea de impaturire a foilor suplimentare.

Etichete autoadezive in rola

Aceasta eticheta speciala aduce cu sine avantajul imens de a mari spatiul de expunere al unei etichete obisnuite, facilitand organizarea de campanii promotionale si concursuri cu regulament inclus sau castiguri instant, total securizate sau pentru a mari spatiul de comunicare pentru instructiuni de folosinta, traduceri, retete sau prospecte.

Arii de aplicare:

In campanii promotionale:

 • pot fi inseriati cu numere variabile, acoperirea codurilor cu scratch-off, sigilare bookletului prin laminare.
 • In industria farmaceutica:
 • prin includerea prospectului in booklet se elimina necesitatea unei cutii si a unui prospect separat, oferind utilizatorului posibilitatea de a avea mereu la indemana prospectul.

In industria cosmetica:

 • spatiul suplimentar de expunere oferit de booklet permite traducerea specificatiilor in mai multe limbi sau prezentarea intregii game a produsului respectiv fara a modifica dimensiunea etichetei.

In orice alta industrie care doreste sa profite de avantajele oferite de booklet.

Varietatea solutiilor tehnice creste constant, bookletul devenind o solutie la indemana pentru indeplinirea strategiilor de comunicare a clientilor nostri. Pentru ca sunt atat de multe de povestit despre bookleti va asteptam aici pentru detalii tehnice complexe.

La IPPU fabricam bookleti din anul 1995. Experienta stransa in toti acesti ani ne-a ajutat sa gasim mereu solutii adaptate nevoilor clientilor nostri. Te asteptam sa discutam despre proiectul tau.

Share