imprimarea letterpress

Letterpress este una dintre cele mai vechi tehnici de imprimare și una dintre cele mai folosite până la mijocul secolului 20!

Procesul letterpress utilizează o placă tipografică fiind dintr-un material dur. Pe această placă se transferă imaginea ce trebuie tipărită, astfel încât imaginea respectivă este ușor ieșită în relief.

Cerneala ce se foloseste în letterpress este mai consistentă, ca o pastă. Un set de cilindrii depun cerneala pe placă, numai pe imaginea în relief. Placa transferă imaginea respectivă pe suportul care urmează să fie tiparit.

În această tehnică tipograful este cel ce reglează cantitatea de cerneală ce urmează a fi depusă de cilindrii pe placa tipografică. Este o tehnică ce necesită experiență, reglaje fine, dar care permite realizarea unui tipar de înaltă calitate pentru etichete autoadezive.

În industria etichetelor autoadezive această tehnică a cunoscut o dezvoltare aparte, reușind azi să fie una dintre cele mai bune metode de imprimare a etichetelor de lux.

S-au dezvoltat mașini speciale ce folosesc principiul letterpress, mașini ce pot fi translative sau rotative. Cele translative sunt folosite pentru tiraje mai mici pe când cele rotative permit imprimarea de tiraje ridicate.

Masinile letterpress pentru etichetele autoadezive au cunoscut o dezvoltare puternică în ultimii ani și este tehnica preferata în imprimarea etichetelor de vin.

La IPPU întrunim toate exigențele industriilor ce necesită etichete. Avem utilaje letterpress și materiale special dezvoltate și tehnici tipografice ce îndeplinesc cele mai creative concepte. În plus avem o expertiză de 28 de ani în industria tipografică. Indiferent de eticheta pe care o produci, noi îți stăm la dispoziție cu suport tehnic și cu soluții adaptate nevoilor tale.

Share